Chestionar privind achizițiile publice în domeniul combustibililor, produselor medicale și construcțiilor

Expert Forum, în parteneriat cu organizații din Spania, Italia și Bulgaria implementează proiectul State Capture Estimation and Monitoring of Anti-Corruption Policies at the Sectoral level (SceMaps), care este conceput pentru a contribui la lupta împotriva corupției în UE prin asigurarea de impact la niveluri multiple. Proiectul își propune dezvoltarea și implementarea unui instrument integrat de evaluare a riscurilor pentru estimarea nivelul capturii de stat și pentru monitorizarea politicilor anticorupție la nivel sectorial.

SceMaps analizează și monitorizează captura de stat la nivel sectorial prin metode calitative și cantitative, analiză de date mari și sistem de alertă de conținut media. Cele trei sectoare economice vizate sunt:

  • Combustibili (solid, lichid și gaze).
  • Produse medicale.
  • Constructii.

Una dintre componentele analizei se bazează pe răspunsuri primite de la experți externi, reprezentanți ai autorităților contractante sau companii cu privire la modul în care este afectată piața achizițiilor publice de posibile interferențe contrare normelor legale. Răspunsurile sunt anonime și vor fi utilizate numai în formă agregată și analizate în scopuri academice. La începutul chestionarului, vă rugăm să selectați zonele/entitățile publice cu care sunteți familiarizat(ă) și pe care le puteți evalua. Începeți completarea chestionarului.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi pe www.scemaps.eu.

Parteneri: Centrul pentru Studiul Democrației (Bulgaria), EFOR (România), Fundația Ciudadana Civio (Spania), Universita degli Studi di Trento (Italia)

Proiect finanțat de Comisia Europeană.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.