Dezbatere la Cluj Napoca: Jurnalismul de investigație și independența presei în Norvegia

Expert Forum (EFOR), în parteneriat cu FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai vă invită la o dezbatere despre jurnalismul de investigație în Norvegia. Discuția va avea loc pe 15 martie, începând cu ora 16, în sala T 1, str. Minerilor 85.

Gøran Skaalmo este jurnalist de investigație în Norvegia, specializat în teme legate de finanțe, fraudă și corupție. Are experiență în investigații financiare și reportaje TV. Gøran a câștigat mai multe premii pentru activitatea sa jurnalistică.

Evenimentul are rolul de a explica o parte din metodele de investigație pe care le folosesc jurnaliștii, prin exemple concrete. În același timp, întâlnirea își propune să deschidă discuția despre importanța integrității și independenței presei. Prezentarea și discuțiile vor avea loc în limba engleză.
Intrarea este liberă, fără înregistrare.

Contact: Septimius Pârvu, [email protected], 0787.638.315

 

Evenimentul face parte din proiectul ”O comunitate puternică de investigatori împotriva crimei organizate și a corupției”, care beneficiază de un grant de 180.000 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei prin intermediul granturilor SEE și Norvegiene. Scopul proiectului este de a consolida și dezvolta comunitatea de investigatori din România pentru a diminua expansiunea criminalității organizate, a corupției și a grupurilor de criminalitate financiară.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.