EFOR a contribuit la organizarea vizitei delegației Community of Democracies în Romania

O delegație din partea Community of Democracies a vizitat România între 7 și 9 septembrie, ca parte din procesul de reînnoire a statutului de membru al României la organizație. Delegația a fost formată din Secretarul General Thomas Garrett, Patricia Galdamez (senior advisor) și Robert Herman, reprezentant al Civil Society Pillar. În acest moment, România deține și președinția organizației interguvernamentale. Expert Forum este focal point al Civil Society Pillar în România.

Vezi aici sesiunea plenară “Reziliența ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și promovării și apărării valorilor democratice”, moderată de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, cu participarea Secretarului General al Community of Democracies, Thomas E. Garrett.

Reprezentatul EFOR, Septimius Pârvu, a participat la discuțiile cu președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, respectiv președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat. Pe 8 septembrie, EFOR a participat și la întâlnirea cu Secretariatul OGP România. La discuții a participat Secretarul general adjunct al Guvernului și coordonatorul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România, Istvan Zahoranszki, precum și alți membri ai secretariatului tehnic. Septimius Pârvu este membru al Comitetului Național de Coordonare a OGP.

Pe 9 septembrie, EFOR a organizat întâlniri cu reprezentanți ai societății civice, jurnaliști și activiști civici, precum și cu reprezentanți ai mediului academic. S-au discutat teme precum presiunile pe care le pun politicienii pe societatea civilă, stat de drept și reforma justiției, relația societății civile cu instituțiile publice și partidele politice, transparența decizională și accesul la informații și altele. Concluziile întâlnirilor se vor regăsi într-un raport care va fi supus votului plenarei în 2022.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.