Otilia Nuțu: 10 pași pentru a pune la pământ regimul putinist în energie

Experții ucraineni au făcut apel de ani de zile în special la adresa Germaniei să înceapă o adevărată diversificare a surselor de aprovizionare cu energie. Acest lucru nu s-a întâmplat. Acum am ajuns în situația de a lua decizii complicate pentru a interzice efectiv Rusiei utilizarea în continuare a energiei ca armă atât împotriva Ucrainei, cât și împotriva țărilor UE.

Există posibilitatea de a limita accesul Rusiei la infrastructură, fonduri, potențiale noi contracte în domeniul energiei, precum și la oportunitățile de a-și continua propaganda. Mai jos, o explicație detaliată.

  1. Giganții petrolieri și de gaze trebuie să continue să iasă din proiectele rusești pentru a nu mai da acces Rusiei la noile tehnologii de exploatare a resurselor naturale. Primele companii, inclusiv ВР, Shell, Equinor, Exxon, au început deja să iasă din afacerile cu Rusia. Este important ca și alte companii mari să facă asta. În special cei care în prezent nu se grăbesc să anuleze cooperarea sau declară doar ”înghețarea” investițiilor – precum TotalWintershallTrafigura și altele. Este important să se exercite presiuni și asupra companiilor non-occidentale care dețin acțiuni în proiecte rusești – precum compania indiană ONGC Videsh sau companiile japoneze SODECO, JOGMEC, NEXI, Mitsui și Mitsubishi.
citește restul articolului (hotnews.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.