Sprijiniți Expert Forum

Expert Forum este o asociație non-profit. Ea depinde de sprijinul voluntar al celor care apreciază rolul organizației în promovarea bunei guvernări, transparenței și folosirii inteligente a banului public, limitarea corupției si a politicilor clientelare sau populiste.

Și dumneavoastră puteți sprijini aceste valori și vă puteți implica în susținerea proiectelor noastre:

1. Puteți direcționa 2% din taxele din anul precedent

Dacă vi se pare ca Expert Forum ar putea utiliza 2% din taxele dumneavoastră din anul trecut mai bine decât statul, legea vă permite să direcționați aceste sume către noi. Procedura este simplă: completați formularul 230 pentru impozitul pe salariu (pentru descarcarea formularului faceti click dreapta apoi save link as, aici gasiti un model completat) sau formularul 200 pentru impozitul pentru alte venituri (pentru descarcarea formularului faceti click dreapta apoi save link as) cu datele personale și cu următoarele informații despre Expert Forum:

Denumire entitate non-profit: Asociația Expert Forum
Cod de identificare fiscală: 28655396
Cont bancar (IBAN): RO59 RZBR 0000 0600 1365 9453

Aceste formulare se pot trimite prin scrisoare recomandată către la Administrația Financiară de care aparțineți (adresele sunt disponibile aici) până pe 25 mai 2015.

Daca sunteti din Bucureşti contactaţi-ne până pe 15 mai 2015 prin e-mail la [email protected] şi venim noi la dumneavoastra să ridicăm formularul.

2. Puteți direcționa 20% din impozitul pe profit

Ca şi în cazul celor 2% la persoanele fizice, legea română acordă companiilor facilități fiscale pentru sponsorizări. Companiile private pot să direcționeze 20% din impozitul pe profit către EFOR și activitățile noastre de promovare a bunei guvernanțe. În loc să dai banii statului poți sprijini eforturile EFOR în a rezolva o problemă cu care probabil se confruntă și compania ta. Sponsorizarea poate fi dedusă integral din impozit dacă ea nu depășește 0.3% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit. Acțiunile EFOR au un impact real asupra calității actului de guvernare și, care alături de dumneavoastră poate deveni sustenabil!

Parteneriatul cu EFOR:

  • contribuie la rezolvarea unor probleme ale comunității și mediului de afaceri, precum transparentizarea bugetelor publice şi simplificarea fiscală;
  • vă consolidează imaginea și reputaţia în comunitate a companiei;
  • oferă control asupra unei părți din banii pe care îi plătiţi ca impozite: sumele nu vor mai ajunge la băieţi deştepţi cu contracte dubioase, nici nu vor mai alimenta clientelismul local cum am arătat prin Harta Clientelismului ;
  • nu costă nimic: în limitele prevăzute de Codul Fiscal, adică până în 0.3% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit, sponsorizarea e deductibilă și nu afectează profitul net al companiei;

Pașii unei sponsorizări

  1. Alege ce vrei să susții dintre activitățile organizației la www.expertforum.ro. EFOR monitorizează și evaluează impactul politicilor publice din mai multe sectoare, folosește mecanisme de avertizare timpurie (early warning) asupra derapajelor din sectoarele de interes, dar are și instrumentele de advocacy prin care să diminueze impactul acestora. Alege activitatea care este importantă pentru compania ta!
  2. Estimează valoarea procentului din impozitul pe profit pe care în mod normal îl datorezi statului, adică suma pe care o poți direcționa către EFOR ca sponsorizare. Consultă contabilul sau folosește unul dintre calculatoarele de sponsorizare disponibile pe internet pentru a afla suma.
  3. Un altfel de contract social. Contactează-ne pentru a încheia un contract de sponsorizare prin care să specificăm valoarea sponsorizării, modul în care dorești să fie promovată imaginea companiei, cum vrei să fii implicat sau informat asupra modul în care folosim banii. Contractul trebuie încheiat până la 31 decembrie, altfel banii vor fi virați la bugetul statului, iar compania nu va primi deducerile fiscale!
  4. Anunță contabilitatea că s-a încheiat contractul de sponsorizare astfel încât în baza lui să se facă transferul către EFOR, iar compania să primească deducerile fiscale. Aceste facilități se aplică pentru impozitul datorat pe anul în care s-a făcut sponsorizarea. Adică, încă de anul acesta puteți primi deducerile fiscale, urmând ca din 2015 să ne fiți alături prin sprijinul material în derularea campaniilor EFOR!
  5. Informează-te asupra modului în care folosim fondurile din sponsorizare. Vrem transparență și atunci când vorbim de bugetul EFOR. Ne propunem să facem un termometru al donațiilor primite pe care să îl publicăm pe site astfel încât să arătăm în timp real fondurile primite din susținerea companiilor, persoanelor fizice sau donorilor, dar și utilizarea lor. Ne puteți cere un raport asupra unei activități punctuale pe care ați susținut-o. Ne-am bucura dacă ne-ați susține și prin participarea la evenimentele pe care le organizăm.

 

Contactează-ne pentru a încheia un contract de sponsorizare!

Septimius Pârvu, Manager de proiecte
[email protected] | 0737.748.667
3. Puteți face o donație

Dacă doriți să sprijiniți vreuna din activitățile Expert Forum puteți face o donație în următoarele conturi:

Nu uitați că majoritatea băncilor oferă în serviciul online posibilitatea de a face plăți recurente. Puteți vira astfel sume mai mici plătite la intervalul de timp dorit de dumneavoastră. Mulțumim.

LEI: RO59 RZBR 0000 0600 1365 9453
USD: RO96 RZBR 0000 0600 1365 9466
EUR: RO37 RZBR 0000 0600 1365 9461
GBP: RO67 RZBR 0000 0600 1370 7033