Training: Aplicarea metodelor inovatoare pentru evaluarea capturării statului și corupției

Capturarea statului este un fenomen care combină diferite forme de corupție cu scopul de a asigura privilegii pe termen lung anumitor stakeholderi prin exploatarea puterii guvernului în beneficiul privat. Cei care capturează statul interferează în elaborarea, implementarea și aplicarea reglementărilor în favoarea lor în detrimentul societății și al afacerilor în general. Capturarea statului și corupția duc la cheltuieli publice ineficiente, abuz de reguli de bună guvernanță, reglementări care protejează interesele private, printre altele.

Trainingurile vor prezenta un set integrat de metodologii inovatoare și instrumentele lor de cercetare aferente, dezvoltate recent și pilotate cu succes în mai multe țări europene în cadrul inițiativei SceMaps pentru detectarea și monitorizarea capturării statului și a corupției la nivel instituțional și sectorial. Metodologiile se completează reciproc și ar putea fi aplicate fie ca instrument integrat de evaluare cuprinzătoare, fie ca instrumente separate care abordează anumite probleme. Instruirea este concepută pentru a oferi atât cunoștințe noi, cât și abilități practice, inclusiv prin utilizarea instrumentului interactiv online SceMaps și a unui set dedicat de instruire metodologică.

Cursurile sunt ținute de experți în administrație publică, achiziții și finanțarea partidelor politice, de la Center for Study of Democracy din Bulgaria și Expert Forum, din România.

Cursurile vor avea loc la următoarele date:

18 mai 2021, 11:00 – 12:30 – Link inregistrare
19 mai 2021, 11:00 – 12:30 Link inregistrare
20 mai 2021, 16:00 – 17:30 Link inregistrare

Pentru înregistrare trebuie să accesați linkurile de mai sus, separat pentru fiecare curs.

Cui se adresează?

Cursurile se adresează decidenților politici, organizațiilor societății civile, cercetătorilor și jurnaliștilor de investigație.

Agenda trainingurilor

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarca agenda [179.70 KB]

Proiect finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă al Uniunii Europene – Poliție. Conținutul acestui site web reprezintă doar opiniile partenerilor proiectului SceMaps și este responsabilitatea exclusivă a acestora. Comisia Europeană nu își asumă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.