Lansare raport și dezbatere: Cum reparăm PNDL?

Expert Forum vă invită la evenimentul de lansare a raportului prin care am analizat implementarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în ultimii șase ani și modul în care s-au realizat achizițiile în proiectele de investiții finanțate prin acesta. PNDL 3 stă să înceapă, nereformat şi decuplat de PNRR sau Fondurile Structurale, deşi atât PNL cât şi USR-Plus au criticat modul cum folosea Dragnea banii de la buget anii trecuţi pentru a cumpăra primari şi susţinere în administraţia locală.

Cum reparăm PNDL?

Miercuri, 16 iunie, între orele 11 și 13, prin intermediul platformei Zoom.

Vezi aici raport. Deschide harta implementării PNDL

EFOR vă prezintă în premieră o analiză a PNDL 1 şi 2 şi propune ce ar fi urgent de făcut pentru ca schema de finanţare a primăriilor cu bani la buget să dea şi rezultate economice, nu doar politice. De asemenea, am realizat o cercetare pornind de la aproximativ 5000 de achiziții publice și vom arăta concluzii legate de principalii beneficiari ai contractelor și transparența procedurilor. În același timp, scopul acestui raport este de a găsi soluții pentru a crește eficiența și transparența programului, mai ales în contextul în care se discută despre inițierea PNDL 3.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai unor instituții publice care gestionează programul sau au rol de control (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Curtea de Conturi, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și altele), beneficiari ai proiectelor PNDL, parlamentari, experți și jurnaliști.

În cadrul discuției vor interveni:

  • dl. Liviu Bostan – Președinte Agenția Națională pentru Achiziții Publice
  • Reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – va fi confirmat
  • dl. Adrian Teban – Președinte, Asociația Orașelor din România
  • dl. Emil Drăghici, Președinte, Asociația Comunelor din România.
  • dl. Mircea Rădulescu – Director al Direcției generale de metodologie, pregătire profesională, control al calității, programare, raportare, sinteze, tehnologia informației și digitalizare, Curtea de Conturi
  • dl. Aurelian Vrânceanu- Director în cadrul Departamentului XII, Curtea de Conturi

Concluziile raportului vor fi prezentate de Septimius Pârvu, coordonator program la EFOR, iar dezbaterea va fi moderată de Sorin Ioniță, Președinte Expert Forum. Discuția va fi transmisă public și pe pagina Facebook EFOR – www.facebook.com/ExpertForum.

Pentru a participa pe Zoom, vă rugăm să completați următorul formular.

\
Pentru detalii suplimentare și confirmări, vă rugăm să îl contactați pe Septimius Pârvu,  [email protected], 0787.638.315.

 

 

 

 

Eveniment organizat în cadrul unui proiect finanțat de Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), implementat de Expert Forum în parteneriat cu CEELI Institute și International Foundation for Electoral Systems (IFES).

Pattern photo created by awesomecontent – www.freepik.com


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.