Clientelismul politic şi bugetele locale: 2012-2013

20 Jun 2014 10:00 · Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, Bucuresti

Acum doi ani EFOR lansa Indicele şi Harta Clientelismului local în România, construind în premieră un indicator obiectiv de măsurare a corupţiei în alocările de bugetare pentru judeţe. Raportul nostru a devenit între timp material de lucru pentru Comisia Europeană, fiind citat în rapoartele anticorupţie, iar metodologia noastră este evaluată în vederea aplicării pe scară mai largă, în alte state membre.

Din păcate, în vreme ce EFOR a mers înainte, România nu a ținut pasul la capitolul guvernare: actualizând analiza cu datele din 2012 şi 2013 constatăm un regres peste aşteptări în domeniul calităţii guvernării, aşa cum poate fi ea măsurată pe alocările de fonduri de investiţii către administraţia locală. Mai mult, sub directa coordonare a MDRAP, s-au petrecut două involuţii surprinzătoare pe care vi le prezentăm în premieră.

 

Vă invităm la conferinţa

UNDE SUNT BANII PENTRU INVESTIŢII LOCALE? NU SE ŞTIE…

 

Vineri, 20 iunie, ora 10:00

Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia

 Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0737.748.667.

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului; pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

logos

Posted in Fără categorie.