Ghid de monitorizare

Ghid pentru investigații bazate pe date

 

 

EFOR a lansat un nou ghid, care poate fi util investigatorilor, jurnaliștilor sau cetățenilor interesați. Ghidul a fost publicat în cadrul proiectului ”O comunitate puternică de investigatori împotriva crimei organizate și a corupției”, care urmărește consolidarea și dezvoltarea comunității de investigatori din România pentru a diminua expansiunea grupurilor de crimă organizată, corupție și criminalitate financiară. Proiectul abordează problema corupției și a crimei organizate și impactul noilor tehnologii în ceea ce privește investigarea acestora. Obiectivul nostru este de a permite experților din cadrul principalelor instituții sau organizații să își sporească capacitatea de investigare a infracțiunilor financiare. Ne propunem să sprijinim interacțiunea dintre aceste comunități prin expunerea jurnaliștilor, a autorităților și a societății civile la sesiunile de schimb de competențe organizate în cadrul proiectului. Aceste interacțiuni ar trebui să rezulte în proceduri mai eficiente și noi competențe de investigare la un nivel mai larg.

În acest context, ghidul are rolul de a oferi informații utile pentru investigații financiare, în special din perspectiva bazelor de date publice care pot fi folosite pentru investigații sau pentru colectarea de date care ar putea sprijini o investigație. Ghidul se completează cu alte materiale publicate de Expert Forum și de Context, la care facem referire în raport. Pentru orice informații suplimentare sau pentru a primi sprijin în utilizarea unora dintre instrumentelor incluse în ghid, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Consultați ghidul aici.

 

Ghidul este publicat în cadrul proiectului „O comunitate puternică de investigatori împotriva crimei organizate și a corupției”, care beneficiază de un grant de 180.000 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei prin intermediul granturilor SEE și Norvegiene. Scopul proiectului este de a consolida și dezvolta comunitatea de investigatori din România pentru a diminua expansiunea criminalității organizate, a corupției și a grupurilor de criminalitate financiară.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.