en_US English

Lansarea raportului anual EFOR: Riscuri pentru România în următorii 10 ani | 22 aprilie

 

Luni, 22 aprilie la 10:00

Athénée Palace (Inter-Continental, str Episcopiei), sala Regina Maria

Dezbaterea din cadrul UE, în special pentru perioada de după anul 2035, are în centru efectele pe termen lung ale actualelor tendințe, cum ar fi schimbările demografice, schimbările climatice, tranziția către noi surse de energie, progresul tehnologic și problemele geopolitice. Soluţiile variază de la continuarea integrării politice în Europa până la război generalizat pe continent. În consecinţă, mulţi văd necesară o reevaluare a modelului economic european și a structurilor de guvernanță până în 2050, cu 2035 ca etapă crucială.

Pe fondul acestor schimbări, România pare oarecum străină de aceste discuții politice importante. Însă, deciziile luate de UE ca răspuns la provocări vor avea un impact semnificativ asupra noastră; în plus, România se va confrunta cu riscuri absolut specifice, precum încetinirea convergenței economice, o criză iminentă a pensiilor publice și deteriorarea calității guvernanței.

În raportul și conferința noastră vom prezenta pe scurt aceste tendințe semnificative, precum și răspunsurile sociale și politice la ele formulate la nivel european. Cu toate acestea, ne vom concentra în primul rând pe riscurile specifice în context românesc. Actorii politici ar trebui să fie capabili să discute deschis aceste teme pe parcursul lungului an electoral 2024 și să vină cu soluții politice.

Eveniment organizat de Expert Forum (EFOR) cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF).

Discuțiile se vor desfășura în limba engleză; se va asigura traducere simultană în limba română.

Loading…


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.