Raport și dezbatere: Doi ani de Saligny

 

Expert Forum organizează pe 10 octombrie, începând cu ora 10, o dezbatere despre implementarea programelor naționale de investiții. EFOR va pregăti o analiză cu privire la evoluția din ultimii ani a unor programe pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, Anghel Saligny (care a împlinit 2 ani de la aprobare) sau cele sprijinite de Compania Națională de Investiții. Vom analiza principalele aspecte legate de alocări, achiziții publice, transparența informațiilor și implementarea propriu-zisă a proiectelor. Evenimentul va fi organizat online și transmis public.

La eveniment vor participa reprezentanți ai unor instituții publice care gestionează programe sau au rol de control cu privire la diverse componente legate de acestea- cum ar fi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Curtea de Conturi-, beneficiari ai proiectelor, parlamentari, experți și jurnaliști.

Vă puteți înregistra pentru participare pe Zoom aici.

Citiți și raportul integral aici.

Raportul este publicat în cadrul proiectului „O comunitate puternică de investigatori împotriva crimei organizate și a corupției”, care beneficiază de un grant de 180.000 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei prin intermediul granturilor SEE și Norvegiene. Scopul proiectului este de a consolida și dezvolta comunitatea de investigatori din România pentru a diminua expansiunea criminalității organizate, a corupției și a grupurilor de criminalitate financiară.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.