Lansare online raport anual 2020: Celelalte crize ale României. Ce învăţăm din proasta gestionare a gunoaielor şi calităţii aerului după aderarea la UE

Dezbatere publică pe Zoom, miercuri, 6 mai 2020, 11:00–13:00

Vor participa:

• Cristian Ghinea, Vlad Botoş, europarlamentari Renew Europe
  • Sorin Ioniță, Otilia Nuțu, analişti EFOR

Şi candidaţii:

• Gabriela Firea, Primar General (TBC)
  • Nicușor Dan (independent)
  • Clotilde Armand (USR, sector 1)
  • Vlad Voiculescu (PLUS),
  • Ciprian Ciucu (PNL sector 6),
  • Ana Ciceală (USR, sector 3),
  • Radu Mihaiu (USR, sector 2),
  • Alexandru Dimitriu (PLUS, sector 5)
  • Simona Spataru (Plus, sector 4)
  • Alexandru Gâdiuța (USR, sector 6)

Inceputul lui 2020 a marcat un vârf de interes al publicului pentru temele gestionare deşeuri, reciclare şi poluarea aerului, pe fondul unei crize acute în aceste do­menii, unde s-au realizat puţine progrese de la intrarea României în UE, deşi fonduri masive au existat.

În plus, anul acesta vom avea alegeri locale în România, iar temele “deşeuri” şi “poluare” au ajuns priorităţi în special pentru publicul urban, deci trebuie să figureze pe agenda oricărui candidat serios la o primărie sau consiliu local.

Mai mult decât atât, săptămâna trecută, pe 30 aprilie, România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru poluarea “sistematică şi persistentă” a aerului din Bucureşti cu PM10 după 2007. Este imperios necesar ca viitorii aleşi locali să devină parte din dialog şi soluţie, în cazul acestui fiasco de public policy.

Lansarea raportului EFOR este organizată în cooperare cu Renew Europe şi cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann. Conferința va fi organizată pe Zoom și transmisă live pe pagina web EFOR.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarca raport

Pentru înregistrare pe Zoom și întrebări / comentarii live vă rugăm să vă înscrieți la acest link. Vom mai primi întrebări pe www.facebook.com/ExpertForum.

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.